Wat betekent black tie?

door | okt 11, 2020

Crevate Noire, oftewel black tie is een dresscode die je vaak voorbij ziet komen op prijsuitreikingen, bruiloften en andere feesten. Maar wat betekent het eigenlijk? Momenteel worden er door de COVID-19 pandemie weinig feestjes georganiseerd, maar je kunt maar beter goed voorbereid zijn voor als dat allemaal weer kan!  

De regels van black tie

Black tie is niet zomaar een dresscode, maar een dresscode met enkele verplichtingen.
De black tie dresscode is voor evenementen die na 6 uur ’s avonds beginnen. De heren worden verwacht in een smoking met een bijpassende zwarte strik en vrouwen in een lange avondjurk of chic cocktailmodel. Voor een lange avondjurk kun je je laten inspireren door de klassieke V-hals of een asymmetrische off shoulder. Wanneer je kiest voor een cocktailjurkje, zorg dan dat deze niet té kort is: het liefst net iets boven de knie. Zorg bovendien voor een bijpassende panty.

Black tie dresscode: geschikte kleuren

De beste kleuren die geschikt zijn voor de black tie dresscode zijn rustig en klassiek. Denk aan het aardse kleurenpalet maar ook donkere kleuren zoals donkerblauw, zwart en bordeauxrood. Wanneer de gelegenheid in de zomer plaatsvindt zijn pastelkleuren zoals pastelroze en -blauw ook geschikt. Felle kleuren en prints worden daarentegen minder gewaardeerd, al weet klassiek rood wel veel lof te krijgen.

Accessoires

Accessoires mogen natuurlijk niet ontbreken. Ze mogen opvallend zijn, maar zorg ervoor dat het een harmonieus geheel blijft. Dit geldt zowel voor mannen als vrouwen. Hoe verfijnder de look des te meer dit gewaardeerd zal worden.

Enschede Textielstad produceert prachtige stoffen, en daar maakt Anton – onze kleermaker – zeer verfijnde en bijpassende vlinderdassen van.

Benieuwd?! Check dan de producten hieronder.