Duurzame keukenhanddoeken

Nieuw in ons assortiment: duurzame keukenhanddoeken van gerecycled en biologisch katoen. De handdoeken zijn zo geweven dat de voor- en achterkant een verschillende kleur hebben. De kleuren matchen precies bij ons assortiment theedoeken. Leuk als cadeautje (voor jezelf ;-))! 

Duurzame innovatie

Onze handdoeken zien er wat anders uit dan de ‘standaard’ handdoek van badstof met lusjes. Om badstof handdoeken te produceren is een speciaal soort weefgetouw nodig die wij helaas (nog) niet hebben. De ontwikkeling van deze handdoek is voortgekomen uit onze wens om met de machines die wij ter beschikking hebben een duurzaam alternatief te produceren. Na verschillende testrondes zijn we tot een handdoek van een dubbelweefsel gekomen. Bij deze weeftechniek worden de voor- en achterkant van de handdoek los van elkaar geweven en om de zoveel tijd met elkaar verbonden. Het resultaat is een handdoek die niet alleen heel mooi is, maar ook goed vocht opneemt en snel droogt.

Met liefde gemaakt in Enschede

Onze handdoeken worden geconfectioneerd bij DCW in Enschede. Dit is een sociale werkplaats waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt worden begeleid naar een reguliere werkplek. De prototypes van de handdoek hebben wij zelf gemaakt. Sinds september 2022 zijn wij een erkend leer-werkbedrijf en begeleiden wij 2 stagiairs van het ROC van de mode-maat opleiding.