Duurzame stoffen van gerecycled materiaal

Duurzamestoffen.nl is de consumenten-webshop van duurzame weverij Enschede Textielstad. De weverij is in 2014 gestart met het doel duurzame stoffen voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk te maken. Daarom bieden we een selectie van onze stoffen nu ook voor consumenten aan op duurzamestoffen.nl. Je kunt de stoffen bestellen per 10 centimeter, zodat je precies kunt bestellen wat je nodig hebt en niet met reststukjes blijft zitten.

Over Enschede Textielstad

Enschede Textielstad is een duurzame industriƫle weverij en breifabriek die mode- en interieurstoffen produceert van gerecyclede materialen en lokaal gewonnen grondstoffen. Het is de eerste (en vooralsnog enige) weverij in Europa die zich volledig richt op productie van duurzame stoffen. De weverij produceert mode- en interieurtextiel van gerecyclede grondstoffen, waaronder afgedankte bedrijfskleding, gedragen jeans, oude T-shirts en afval uit de confectie-industrie.

De stoffen op duurzamestoffen.nl

In principe produceert Enschede Textielstad vraaggestuurd; de weefgetouwen worden pas aangezet op het moment dat een bestelling wordt geplaatst. Op die manier kunnen we beter inspelen op de wensen van klanten, en voorkomen we dat er teveel wordt geproduceerd. Op veler verzoek is via de webshop een kleine selectie van de populaire doeksoorten van Enschede Textielstad te bestellen. Ook worden unieke batches, samples of stoffen met kleine productiefoutjes verkocht in de webshop. Op deze manier maken we onze stoffen toegankelijk voor iederee, of je nou een groot kledingmerk runt of thuis een duurzaam kledingstuk wilt naaien. 

Heb je vragen? Neem contact op met onze klantenservice of kijk bij onze Frequently Asked Questions