Theedoeken

Wil je jouw keuken verduurzamen? Dan ben je bij ons aan het goede adres! Je vindt in ons assortiment drie verschillende soorten theedoeken van gerecyclede jeans en een glazendoek van linnen en recycled denim.

Lokaal en sociaal geproduceerd

Onze duurzame theedoeken zijn lekker groot, ongeveer 50 x 70 cm. Ze zijn al een keertje voorgewassen, dus geen gedoe met een theedoek die niet fijn droogt. De denim theedoeken zijn gemaakt van gerecyclede spijkerbroeken, die bij Frankenhuis in Haaksbergen zijn vervezeld en vervolgens, gemixt met biologisch katoen, zijn gesponnen tot garen. Van het garen weven we in onze fabriek in Enschede de stof die bij sociale werkplaats DCW wordt geconfectioneerd tot een theedoek. Zelfs de labeltjes zijn duurzaam; op onze stof van gerecyclede T-shirts is in Enschede een logo gedrukt.

De linnen theedoeken zijn gemaakt van ongebleekt Europees linnen en gerecyclede jeans. Linnen is een geweldig sterk garen, dus de theedoek blijft was na was mooi en sterk. Bovendien is linnen perfect voor het streeploos poetsen van glazen.