Eco-friendly shoppen: ontdek onze duurzame webshop!

Wij begrijpen dat het soms lastig kan zijn om te bepalen welke producten echt duurzaam zijn en welke alleen beweren dat ze dat zijn.  Jouw zorgen zijn zeker terecht en we vertellen dan ook graag meer over de producten in onze duurzame webshop. Zo kun je zelf een bewuste keuze maken!

Wollen ziggy sjaal oat

Onze kernwaarden 

Duurzame materialen

Ons streven is om altijd de meest duurzame en natuurlijke materialen te gebruiken. In de producten in onze webshop vindt je dan ook gerecycled katoen, biologische katoen en wol terug. We vermijden het gebruik van verfstoffen, alle kleur komt volledig uit gerecyclede materialen.

Sociale verantwoordelijkheid

Bij ons streven naar duurzame productie staat ook sociale betrokkenheid centraal. We zijn dan ook erg blij met onze samenwerking met een sociaal atelier, dat ons regelmatig ondersteunt bij het afwerken van onze producten.

Lokale productie

Onze producten worden gemaakt in Nederland, om iets specifieker te zijn in Enschede. Daarnaast geven we ook de voorkeur om onze materialen dichtbij huis te halen, namelijk binnen Europa.

Het assortiment van onze duurzame webshop

Plaids

Wil jij jouw interieur net wat specialer maken? Dan zijn onze duurzame plaids een perfecte keuze. De plaids komen in verschillende kleuren; van echte eye-catchers tot plaids in neutrale tinten. Zo vind je er altijd een die perfect past bij jouw interieur en helemaal naar jouw smaak is. De plaids zijn gemaakt van gerecycled katoen en wol/viscose. 

Sjaals

Voeg een vleugje duurzaamheid toe aan je garderobe met onze sjaals. De sjaals zijn net als de plaids gemaakt van een combinatie van gerecycled katoen en wol/viscose, zelfs zonder verfstoffen zijn mooie heldere en opvallende kleuren beschikbaar. Door de verschillende kleuren en patronen is er voor ieder wat wils. 

Keukentextiel

Maak jouw dagelijkse routine net wat duurzamer met ons keukentextiel.  De theedoeken en keukenhanddoeken zijn gemaakt van gerecycled en biologisch katoen. Ook zonder verfstoffen is ons keukentextiel beschikbaar in verschillende kleuren. Ga jij voor een neutrale kleur of mag jouw keukentextiel lekker opvallen?

 

Duurzame stoffen

Naast dat wij unieke duurzame producten verkopen in de webshop, heten we uiteraard niet voor niks duurzamestoffen.nl. Deze webshop is onderdeel van Enschede Textielstad, een duurzame weverij. Om eventuele weeffouten op te vangen, weven we altijd een beetje extra voor onze klanten. Soms ontstaat hierdoor overproductie. Deze overproductie bieden wij aan consumenten aan via deze webshop. Je vindt in de webshop dan ook verschillende duurzame stoffen voor zowel interieur als mode toepassingen. Perfect voor als je je opzoek naar unieke stoffen om eigen kleding van te maken of een meubelstuk opnieuw te bekleden.

Ga je voor duurzame alternatieven, dan steun je ook een lokale onderneming. In onze duurzame webshop kun je met een gerust hart shoppen. Benieuwd naar onze volledige assortiment?