Toepassing
Modestoffen (24)
Vegan (23)
Samenstelling
Biologisch katoen (1)
gerecycled katoen (15)
gerecyclede jeans (2)
gerecyclede PET flessen (4)
organic cotton (11)
Virgin katoen (kettinggaren) (2)
Filter op kleur

Duurzame stoffen voor mondkapjes

Ben je op zoek naar een duurzame stof voor het maken van een mondkapje? Dan zit je hier goed! De laatste maanden zien we steeds meer verschillende mondkapjes in Nederland. Wegwerpkapjes wil je natuurlijk liever niet, want het is slecht voor je portemonnee en het milieu om elke dag opnieuw één of meerdere kapjes weg te gooien. Stoffen mondkapjes zijn natuurlijk een goed alternatief: je kan ze gebruiken en na gebruik gewoon wassen*.

Om je (zelfgemaakte) mondkapje nog duurzamer te maken, kan je een duurzame stof gebruiken. Wij van Duurzamestoffen.nl maken stoffen van gerecyclede en biologische materialen. En allemaal geproduceerd in onze weverij in Enschede! Een echt duurzaam en lokaal product dus.

Hieronder zie je een overzicht van onze stoffen die geschikt zijn voor het maken van mondkapjes. Je kunt de stoffen al vanaf 10 cm bestellen, dus ook als je maar een paar mondkapjes wilt maken kun je bij ons je stoffen kopen. Zoek je juist een grotere partij stof, of wil je bij één van onze sociale confectiepartners mondkapjes laten produceren? Neem dan even contact met ons op.

*Let op: wij kunnen geen garanties geven over de werking van een door jezelf gemaakt mondkapje. Kijk op de site van de Rijksoverheid om te zien waar je mondkapje aan moet voldoen.

Ben je niet zo creatief maar wil je wel graag een duurzaam mondkapje kopen? Een aantal van onze klanten heeft mondkapjes gemaakt van onze duurzame stoffen. Misschien heb je gehoord van het gerecyclede mondkapje van Danya Weevers. Zij maakt mondkapjes van stof van gerecyclede tampons. Deze stof hebben wij ontwikkeld en geproduceerd in onze weverij in Enschede. Ontwerper Leonie Vlaar gebruikt onze linnen en gerecycled katoenen stoffen voor mooie, minimalistische mondkapjes. En het label NHNCD maakt reversible mondkapjes van onze stoffen in leuke kleurtjes.