Nieuw in onze shop: kleurrijke strepen voor de mooiste duurzame kleding!

door | sep 21, 2021 | Duurzaamheid, Kledingtips, Tips van de kleermaker | 0 Reacties

Wist je dat we in Enschede ook gestreepte stoffen weven? En dat we dat ook nog eens doen in prachtige kleuren? Neem een kijkje in onze webshop. Daar vind je een ruim aanbod van onze (nieuwe) gestreepte stoffen. 

Omdat wij al onze stoffen zelf weven, kunnen we af en toe experimenteren met nieuwe stoffen. Dat hebben we ook met onze strepen gedaan. Je denkt misschien; een streepje, dat is toch niet zo moeilijk? Daar vergis je je in. Het geheim van een goede streep is namelijk dat breedte, kleur én stofsoort goed in balans zijn. En wij denken dat dat met onze strepen inmiddels het geval is. 

De meeste van onze gestreepte stoffen zijn geweven in een platbinding. Dit is een soepele binding die aan twee kanten gelijk is. Ideaal voor overhemden en blouses. De stoffen zijn gemaakt van 100% katoen, waarvan een deel gerecycled katoen en een deel biologisch katoen. Zo zijn onze gestreepte stoffen ook nog eens goed voor het milieu!

 

Extra stof

Als je een streep gaat gebruiken, heb je in sommige gevallen ook net iets meer stof nodig. Dit is zo omdat je wilt dat de streep op sommige plaatsen mooi doorloopt van het ene pand in het andere. Over het algemeen geldt: hoe breder de streep, hoe meer stof je nodig zult hebben. Houd daar dus rekening mee bij de aanschaf!

Kijk ook goed of je streep symmetrisch of asymmetrisch is. Als je een stof goed wilt laten doorlopen is dat natuurlijk erg belangrijk.