Wat is de beste stof voor het maken van een jurk?

door | sep 6, 2021 | Tips van de kleermaker | 0 Reacties

Duurzame stoffen heb je in alle soorten en maten. Maar wist je dat al onze stoffen worden gemaakt in onze weverij in Enschede? Hierdoor heb je een goed én duurzaam product uit Nederland.

We krijgen vaak de vraag wat nu de beste stof is voor jurk. Dat is natuurlijk heel erg afhankelijk van wat voor jurk het precies is, en waarvoor je de jurk gaat gebruiken. Om je op weg te helpen hebben we wat basisinformatie voor je verzameld. Toch nog vragen? Laat het ons weten!

De beste stof voor een jurk

Onze modestoffen zijn voor veel doeleinden geschikt en natuurlijk ook voor jurkjes. Hierbij is het belangrijk te bedenken wat voor soort jurk het moet worden. We hebben veel (gerecycled) katoenen stoffen, maar ook linnen en wol. Onze stoffen hebben een uitgebreide beschrijving, om je zo goed mogelijk te kunnen helpen. 

Toch is het altijd lastig om een geschikte stof te kiezen. Misschien kunnen we je helpen door de eigenschappen van de verschillende stoffen eens op een rijtje te zetten:

  • Katoen: licht en sterk. Goed te wassen en te strijken. Zachte greep. Goed te dragen in zomer en winterseizoen. 
  • Linnen: licht en sterk, met een wat hardere greep. Linnen kreukt sneller dan katoen. Erg luchtig, dus goed te dragen in de zomer. Linnen wordt eigenlijk alleen maar mooier na gebruik. 
  • Wol: doorgaans wat warmer, en daardoor erg geschikt in de winter en het voor-en najaar. Onze wollen stoffen bevatten ook vaak katoen, waardoor je eigenlijk alle kanten op kunt. Wol is kreukherstellend en vuilafstotend. En soepel en zacht bovendien. 

Benieuwd geworden naar onze stoffen? Een uitgebreide collectie van duurzame stoffen voor jurkjes vind je in onze webshop bij Modestoffen.